Prekės kodas: avmil
Turimas kiekis: Prekė sandėlyje
Aviečių milteliai gaunami žemoje temperatūroje džiovinant uogų išspaudas ir po to jas sumalant.
Panaudojimo būdai: karštiems ir šaltiems gėrimams, šaltai arbatai, arbatai ir užpilams, gėrimams su pienu, jogurtu, kokteiliais, plaktai grietinėlei; ledams, šerbetams, ledų gaminiams; desertams, šaltiems desertams, pudingams, kremams; saldiems ir sūdytiems pyragaičiams, kepiniams, pyragams, biskvitams; pyragų ir saldėsių ingredientams, glajams, kremams ir užpildams, šokoladui, vaisių želė, cukruotiems riešutams, saldainiams; dietiniams patiekalams, kūdikių maistui, papildams; džemams ir marmeladams.
Galite prisidėti paremdami Vėžio informacijos ir paramos centro Alytuje veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik centro veiklai vykdyti). Išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:
| Gamintojas: | Kvalitetas, UAB | 
Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO
| Maistingumo deklaracija: | |
|---|---|
| 
			 100 g produkto energetinė vertė:  | 
			1265 kJ/303kcal | 
| Baltymai | 8 g | 
| Angliavandeniai | 76 g | 
| 
			 iš kurių cukrų  | 
			30 g | 
| 
			 skaidulinės medžiagos  | 
			44 g | 
| Riebalai | 4 g | 
| Druska (natūraliai esanti produkte) | 0,02 g | 
| Vitaminas E | 5,8 mg (58,3%*) | 
| Vitaminas K | 52 µg (69,33%*) | 
| Vitaminas C | 176 mg (293,33%*) | 
| Vitaminas B6 | 0,38 mg (19%*) | 
| PP | 4 mg (22,22%*) | 
| Folio rūgštis (Vitaminas B9) | 140 µg (70%*) | 
| Kalis | 1012 mg (50,60%*) | 
| Kalcis | 168 mg (21%*) | 
| Fosforas | 194 mg (24,25%*) | 
| Magnis | 148 mg (49,33%*) | 
| Geležis | 4,62 mg (33%*) | 
| Cinkas | 2,82 mg (18,80%*) | 
*Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).
1 a.š. aviečių miltelių = 100 g šviežių aviečių uogų
Sudedamosios dalys: 100% džiovintos aviečių uogos.
Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.
Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.
NAUDOJIMAS: 1-2 arbatinius šaukštelius aviečių uogų miltelių berkite į vandenį, kokteilius, košes, jogurtą. Rekomenduojama dienos norma – 1-2 arbatiniai šaukšteliai.
Panaudojimo būdai: karštiems ir šaltiems gėrimams, šaltai arbatai, arbatai ir užpilams, gėrimams su pienu, jogurtu, kokteiliais, plaktai grietinėlei; ledams, šerbetams, ledų gaminiams; desertams, šaltiems desertams, pudingams, kremams; saldiems ir sūdytiems pyragaičiams, kepiniams, pyragams, biskvitams; pyragų ir saldėsių ingredientams, glajams, kremams ir užpildams, šokoladui, vaisių želė, cukruotiems riešutams, saldainiams; dietiniams patiekalams, kūdikių maistui, papildams; džemams ir marmeladams.
Aviečių uogų milteliai labiausiai tinka su desertiniais produktais (jogurtu, ledais, varške). Taip pat rekomenduojame, dėti į glotnučius.
RECEPTAS: "Širdingas kokteilis" Suplakame 2 didelius bananus (galima pakeisti 2 kriaušėmis), 1 a.š. aviečių miltelių, 240 ml vandens arba kokosų vandens. Gautą kokteilį išpilstome į stiklines ir papuošiame citrininės melisos milteliais (0,5 a.š.). Avietės, dėl sudėtyje esančio didelio kiekio mineralinių druskų, teigiamai veikia širdies ritmą.