GARŠVOS LAPŲ MILTELIAI 50 g

Prekės kodas: garmil

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

  • Garšva (lot. Aegopodium podagraria) dar taip pat žinoma kaip šv. Gerard (žmonių, sergančių reumatinėmis ligomis, globėjas) žolelė.
  • Jose gausu eterinių aliejų, vitamino C, provitamino A, mineralų, flavonoidų, saponinų.
  • Puikus natūralus dažiklis - suteikia švelniai žalią spalvą.
  • Berti į kokteilius, glotnučius ar košę. Puikus skonis su jogurtu ar dribsniais.
  • 1 a.š. garšvos lapų miltelių = 100 g šviežių garšvos lapų.

 

Galite prisidėti paremdami Vėžio informacijos ir paramos centro Alytuje veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik centro veiklai vykdyti). Išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:

€534 su PVM
Turite klausimų apie šią prekę? Klauskite
Gamintojas: Kvalitetas, UAB

Liaudies medicinos žinovai tvirtina, kad stipriai soduose, daržuose, pamiškėse ir miškuose išplitusi garšva – vitaminų, mikroelementų ir kitų organizmui naudingų bei reikalingų medžiagų lobynas. Šio augalo lapuose gausu baltymų, vitamino C ir A, kalcio, kalio, geležies, vario, mangano, mineralinių druskų, obuolių ir citrinos rūgšties.

Teigiama, kad garšva chemine sudėtimi artima žmogaus kraujo sudėčiai, todėl ją galima vartoti be didesnių apribojimų. Tiesa, ji turi kraujospūdį mažinantį poveikį, tad nereikėtų piktnaudžiauti esant žemam kraujo spaudimui.

Šiam augalui priskiriama daug gydomųjų savybių. Garšvą patariama vartoti gydant inkstų, šlapimo pūslės, skrandžio ir žarnyno, kepenų, kvėpavimo takų ir kitokius sutrikimus.

Įdomu tai, kad viduramžių didikai bei vienuoliai juo gydė podagrą. Neatsitiktinis ir garšvos lotyniškas pavadinimas – Aegopodium podagraria.

 

Produkto vertė:

Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Be gliuteno - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO

 

1 a.š. garšvos lapų miltelių = 100 g šviežių garšvos lapų

 

Sudedamosios dalys: 100% džiovinti garšvos lapai.

Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

 

NAUDOJIMAS: 0,5-1 arbatinį šaukštelį garšvos lapų miltelių berkite ant salotų, į košes, troškinius, padažus, konditerinius gaminius. Rekomenduojama dienos norma – 0,5-1 arbatinis šaukštelis.

Panaudojimo būdai: paruoštiems patiekalams; daržovių, mėsos, žuvies konservavimui; salotų padažams; lydytam sūriui; įdarytiems tešlos gaminiams; ryžiams; makaronams; pyragams; picoms; kepiniams; duonai; užpildams; šviežiems, šaldytiems, pasterizuotiems, džiovintiems padažams; marinatams; produktų spalvinimui.

 


 

 
Garšvos lapų miltelių GAMYBOS PROCESAS: Mūsų paprastas gamybos procesas garantuoja aukštą produkto kokybę ir maksimaliai išsaugomą garšvos lapų naudą.
Procesas:
  1. Natūraliai užaugintos garšvos
  2. Rankomis surinktos ir atrinktos
  3. Džiovinamos žemoje temperatūroje išlaikant kone visus vitaminus ir mineralus
  4. Džiovinti garšvos lapai sumalami patogiam vartojimui!
Jūs gaunate 100% džiovintus garšvų lapus ir nieko daugiau.
 

Apie garšvas: Garšva (lot. Aegopodium podagraria) dar taip pat žinoma kaip šv. Gerard (žmonių, sergančių reumatinėmis ligomis, globėjas) žolelė. Garšvos kilusios iš Eurazijos ir žinomos kaip augalai nuo podagros (tą sufleruoja ir jų lotyniškas pavadinimas). Garšvos yra vienos iš pirmųjų gausiai valgomų žalumynų, kurios pasirodo pavasarį kartu su petražolėmis ir dilgėlėmis. Jos ilgą laiką buvo naudojamos kaip vaistas-maistas.

Ankstesni tyrimai parodė, kad garšvose gausu:

  • Eterinių aliejų, daugiausia limoneno (tas pats, kaip ir citrinoje, turi antibakterinių savybių).
  • Vitamino C ir provitamino A (karoteno).
  • Mineralų: geležies, vario, magnio, kalcio ir kalio.
  • Flavonoidų, kurie yra antioksidantai.
  • Saponinų, kurie turi diuretikų ir atsikosėjimą skatinančių savybių.

Tradicinėje medicinoje garšvos pirmiausia naudojamos reumatinėms ligoms ir podagrai gydyti.


 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Susijusios prekės
Dilgėlėse yra įspūdingas kiekis vitaminų ir mineralų: vitaminai A, C, D, E ir K. Jose yra am..
Nuo €534
36
Turi daug vitaminų ir mineralų. Puikus natūralus dažiklis - suteikia švelnią geltoną spalvą. ..
€549
43
Turi daug skaidulų, ypač inulino. Topinambus galima naudoti kaip saldiklį, tirštiklį a..
Nuo €499
46
Medetkos turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių, stiprias antiseptines ir sutraukiančias..
Nuo €534
135
Rašyti
Skambinti