Aliejus

Margainis – tai žolinis augalas, kurį dažnas lietuvis vadina tiesiog usnimi arba dagiu. Tai nėra paprastas dygus augalas! Žmonės jį žinojo, naudojo ir išskirtinai vertino nuo neatmenamų laikų. 

Margainių sėklų aliejus nepaprastai mėgiamas dėl jame randamo silimarino, kuris yra ne tik stiprus antioksidantas, bet ir veiksmingai saugo kepenis bei kitus žmogaus organus. 

Taip pat, jame yra gausu nepakeičiamų polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega3 ir Omega6, kurių mūsų organizmas pats negamina, tačiau jos yra gyvybiškai svarbios daugeliui jo funkcijų. Be šių svarbių medžiagų, aliejaus sudėtyje yra nemažai vitaminų (A, D, E, F, K ir B grupės). Jame apstu sveikatai reikšmingų mikro ir makroelementų (magnio, cinko, seleno, jodo ir kitų). 

Savybės galinčios padėti:
▪ Apsaugoti kepenų ląsteles nuo suirimo, gali padėti onkologinių susirgimų atvejais;
▪ Naudojamas esant polinkiui akmenims tulžyje ar miomoms gimdoje formuotis, mastopatijai gydyti; 
▪ Vartojamas sergant cukriniu diabetu, hepatitu;
▪ Odos, plaukų ir nagų grožiui puoselėti;
▪ Dietologų rekomenduojamas norintiems sulieknėti.
Specialistai įspėja – margainių sėklų aliejaus negalima padauginti.

€13.50

Margainis – tai žolinis augalas, kurį dažnas lietuvis vadina tiesiog usnimi arba dagiu. Tai nėra paprastas dygus augalas! Žmonės jį žinojo, naudojo ir išskirtinai vertino nuo neatmenamų laikų. 

Margainių sėklų aliejus nepaprastai mėgiamas dėl jame randamo silimarino, kuris yra ne tik stiprus antioksidantas, bet ir veiksmingai saugo kepenis bei kitus žmogaus organus. 

Taip pat, jame yra gausu nepakeičiamų polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega3 ir Omega6, kurių mūsų organizmas pats negamina, tačiau jos yra gyvybiškai svarbios daugeliui jo funkcijų. Be šių svarbių medžiagų, aliejaus sudėtyje yra nemažai vitaminų (A, D, E, F, K ir B grupės). Jame apstu sveikatai reikšmingų mikro ir makroelementų (magnio, cinko, seleno, jodo ir kitų). 

Savybės galinčios padėti:
▪ Apsaugoti kepenų ląsteles nuo suirimo, gali padėti onkologinių susirgimų atvejais;
▪ Naudojamas esant polinkiui akmenims tulžyje ar miomoms gimdoje formuotis, mastopatijai gydyti; 
▪ Vartojamas sergant cukriniu diabetu, hepatitu;
▪ Odos, plaukų ir nagų grožiui puoselėti;
▪ Dietologų rekomenduojamas norintiems sulieknėti.
Specialistai įspėja – margainių sėklų aliejaus negalima padauginti.

€6.00

Linų sėmenų aliejus labiausiai vertinamas dėl polinesočiųjų riebalų rūgščių.

Riebalų rūgštys omega–3 ir omega–6 labai svarbios sveikatai. Jei jų trūksta, organizmas lėčiau auga, silpnėja atsparumas infekcinėms ligoms, džiūsta oda, sutrinka cholesterolio apykaita, tunkama, gali sutrikti organizmo medžiagų apykaita.

Linų sėmenų aliejuje esančios omega–3 riebalų rūgštys gali  padėti:

  • Apsisaugoti nuo aterosklerozės, aukšto kraujospūdžio ir širdies ligų;
  • Skatinti susikaupusių riebalų sudeginimą, nes yra pastebėta, kad kasdieninio raciono papildymas linų sėmenų produktais padeda kontroliuoti apetitą bei aktyvina peristaltiką ir greitesnį žarnyno turinio pasišalinimą;
  • Omega-3 riebalų rūgštys gerina kalcio absorbciją, greitina sąnarių traumų gijimą, padeda sušvelninti ūmius ir lėtinius sąnarių skausmus, malšina uždegimą bei tinimą.
  • Linų sėmenų aliejų patartina vartoti patyrus sąnarių traumas (raiščių, sausgyslių patempimai), taip pat sergant reumatoidiniu artritu, osteoartroze. 
  • Nervinių ląstelių medžiagų apykaitos procesuose dalyvaujančios omega–3 rūgštys padeda sušvelninti degeneracinių nervų sistemos ligų (pvz., Parkinsono liga) simptomus bei apsaugo nuo nervų pažeidimų, susijusių su diabetu ir išsėtine skleroze.
  • Vaikų hiperaktyvumas taip pat gali būti slopinamas jų maistą pagardinant linų sėmenų aliejumi. 


Termiškai apdorotas sėmenų aliejus yra netinkamas mitybai ir juolab sveikatinimo tikslams.

€3.00

Kanapių aliejus – pagrįstai vadinamas supermaistu. Tai puikus sveikųjų riebalų šaltinis!

Valgomajame šaukšte (15 ml) kanapių aliejaus jų yra tiek, kad žmogui užtikrina vienos dienos nepakeičiamųjų riebalų rūgščių poreikį.

Jį vartojant organizmas gauna:

  • Omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių optimaliu santykiu 1:3. Bejų negalėtų atsinaujinti organizmo ląstelės. Šios riebalų rūgštys padeda saugotis nuo širdies ir kraujagyslių ligų, depresijos;
  • Naudingas virškinimo traktui;
  • Naudingas stiprinant organizmo atsparumą infekcijoms.


Kanapių aliejaus kaloringumas toks pat, kaip kitų augalinių aliejų, 9 kcal/g. Lyginant su kitais maistiniais aliejais, kanapių aliejus turi mažai sočiųjų riebalų rūgščių.

Skirtingai, negu sėmenų aliejus, kanapių aliejus gali būti valgomas nuolat,  o organizme nepakeičiamųjų riebalų rūgščių pusiausvyra nesutriks.

€7.50

Kanapių aliejus – pagrįstai vadinamas supermaistu. Tai puikus sveikųjų riebalų šaltinis!

Valgomajame šaukšte (15 ml) kanapių aliejaus jų yra tiek, kad žmogui užtikrina vienos dienos nepakeičiamųjų riebalų rūgščių poreikį.

Jį vartojant organizmas gauna:

  • Omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių optimaliu santykiu 1:3. Bejų negalėtų atsinaujinti organizmo ląstelės. Šios riebalų rūgštys padeda saugotis nuo širdies ir kraujagyslių ligų, depresijos;
  • Naudingas virškinimo traktui;
  • Naudingas stiprinant organizmo atsparumą infekcijoms.


Kanapių aliejaus kaloringumas toks pat, kaip kitų augalinių aliejų, 9 kcal/g. Lyginant su kitais maistiniais aliejais, kanapių aliejus turi mažai sočiųjų riebalų rūgščių.

Skirtingai, negu sėmenų aliejus, kanapių aliejus gali būti valgomas nuolat,  o organizme nepakeičiamųjų riebalų rūgščių pusiausvyra nesutriks.

€3.50

Juodgrūdžių sėklų aliejuje yra daugiau nei 100 skirtingų komponentų: sočiosios bei nesočiosios riebalų rūgštys, fosfolipidai, 15 amino rūgščių, karotinoidai, B ir E vitaminai, kalcis, geležis, varis, fosforas, kalis, magnis, cinkas, selenas, jodas, molibdenas, chromas ir kt.
Juodgrūdžių aliejus - veiksminga priešgrybelinė, antibakterinė, priešvirusinė priemonė.

€20.00

Juodgrūdžių sėklų aliejuje yra daugiau nei 100 skirtingų komponentų: sočiosios bei nesočiosios riebalų rūgštys, fosfolipidai, 15 amino rūgščių, karotinoidai, B ir E vitaminai, kalcis, geležis, varis, fosforas, kalis, magnis, cinkas, selenas, jodas, molibdenas, chromas ir kt.
Juodgrūdžių aliejus - veiksminga priešgrybelinė, antibakterinė, priešvirusinė priemonė.

€10.00

Judrų sėklose yra 28–42 proc. aliejaus, kurio didžiausia vertybė yra didelis naudingų nesočiųjų riebalinių rūgščių kiekis (net iki 91%), iš kurių polinesočiosios riebiosios rūgštys Omega3 sudaro apie 40 %, o Omega6 apie 20 %.

Vienas valgomasis šaukštas judros aliejaus per dieną gali patenkinti žmogaus organizmo nepakeičiamų riebiųjų rūgščių poreikį.

Kaip maistinis aliejus yra labai vertinamas dėl palankaus ir optimalaus sočiųjų ir nesočiųjų riebiųjų rūgščių santykio ir ypač dėl didelio alfa linoleninės rūgšties (Omega-3) kiekio. Ši rūgštis priklauso tai jų grupei, kurių žmogaus organizmas negali susintetinti ir būtinai turi gauti su maistu.

€4.00

Judrų sėklose yra 28–42 proc. aliejaus, kurio didžiausia vertybė yra didelis naudingų nesočiųjų riebalinių rūgščių kiekis (net iki 91%), iš kurių polinesočiosios riebiosios rūgštys Omega3 sudaro apie 40 %, o Omega6 apie 20 %.

Vienas valgomasis šaukštas judros aliejaus per dieną gali patenkinti žmogaus organizmo nepakeičiamų riebiųjų rūgščių poreikį.

Kaip maistinis aliejus yra labai vertinamas dėl palankaus ir optimalaus sočiųjų ir nesočiųjų riebiųjų rūgščių santykio ir ypač dėl didelio alfa linoleninės rūgšties (Omega-3) kiekio. Ši rūgštis priklauso tai jų grupei, kurių žmogaus organizmas negali susintetinti ir būtinai turi gauti su maistu.

€3.00

Sezamų aliejus - be kurio neapsiėjo grožio procedūros senosiose kultūrose. Ypač plačiai nuo senų laikų plaukams ir odai puoselėti naudojo indų moterys.

Tūkstančius metų sezamų aliejus buvo naudojamas Ajuverdoje, kinų ir Tibeto medicinoje gydymo tikslais bei odos priežiūrai. Šiomis dienomis kosmetikos pramonėje jis naudojamas kaip puikus bazinis aliejus.

Sezamų aliejus tinka visų tipų odai prižiūrėti, jis pasižymi tuo, jog turi šildantį efektą. Be to, valo ir skatina ląstelių atsinaujinimą, tinka masažams, puoselėja plaukus, saugo nuo kenksmingo saulės poveikio, drėkina ir ramina pažeistą odą.
 

  • Sėklose ir aliejuje esantis antioksidantas sezamolis saugo jį nuo sugedimo ir yra naudingas kovojant su žalingu laisvųjų radikalų poveikiu.
  • Maisto pramonėje ši medžiaga naudojama, siekiant ilgesnį laiką išsaugoti šaldytos mėsos skonį ir spalvą.
  • Aliejus naudojamas salotoms, padažams, tinka troškinti, kepiniams, marinatams bei desertams gardinti.
     
  • Jei jaučiatės peršalę ar šąla kojos, pašildykite šiek tiek sezamų aliejaus ir gerai įtrinkite jo į pėdas ir krūtinę, šiltai apsiklokite.
  • Kamuojant nuovargiui, nervinei įtampai, darykite viso kūno masažą - taip pagerinsite kraujo cirkuliaciją, sumažės nuovargis.
  • Pašildytu sezamų aliejumi valykite veidą du kartus per dieną, drėkinkite paakių sritį.
€11.50

Sezamų aliejus - be kurio neapsiėjo grožio procedūros senosiose kultūrose. Ypač plačiai nuo senų laikų plaukams ir odai puoselėti naudojo indų moterys.

Tūkstančius metų sezamų aliejus buvo naudojamas Ajuverdoje, kinų ir Tibeto medicinoje gydymo tikslais bei odos priežiūrai. Šiomis dienomis kosmetikos pramonėje jis naudojamas kaip puikus bazinis aliejus.

Sezamų aliejus tinka visų tipų odai prižiūrėti, jis pasižymi tuo, jog turi šildantį efektą. Be to, valo ir skatina ląstelių atsinaujinimą, tinka masažams, puoselėja plaukus, saugo nuo kenksmingo saulės poveikio, drėkina ir ramina pažeistą odą.
 

  • Sėklose ir aliejuje esantis antioksidantas sezamolis saugo jį nuo sugedimo ir yra naudingas kovojant su žalingu laisvųjų radikalų poveikiu.
  • Maisto pramonėje ši medžiaga naudojama, siekiant ilgesnį laiką išsaugoti šaldytos mėsos skonį ir spalvą.
  • Aliejus naudojamas salotoms, padažams, tinka troškinti, kepiniams, marinatams bei desertams gardinti.
     
  • Jei jaučiatės peršalę ar šąla kojos, pašildykite šiek tiek sezamų aliejaus ir gerai įtrinkite jo į pėdas ir krūtinę, šiltai apsiklokite.
  • Kamuojant nuovargiui, nervinei įtampai, darykite viso kūno masažą - taip pagerinsite kraujo cirkuliaciją, sumažės nuovargis.
  • Pašildytu sezamų aliejumi valykite veidą du kartus per dieną, drėkinkite paakių sritį.
€5.00

Garstyčių aliejus pasižymi išskirtinai geromis maistinėmis savybėmis (prancūzai juo gardina salotas ir sriubas, azijiečiai virtuvėje troškina daržoves, naudoja mėsos ir žuvies patiekalams paskaninti).

Dėl baktericidinių garstyčių aliejaus savybių jį galima naudoti konservavimui. 

Šaltai spaustas garstyčių aliejus yra gana išskirtinio kvapo ir skonio. Kai kurie specialistai šį aliejų vadina aštraus prieskonio ir grožio akcentu. 

Jis turi odą šildančių savybių, todėl patartinas naudoti įvairiems trynimams bei masažams.

Aliejus pagerina savijautą, jei yra sulėtėjusi kraujotaka, šąla galūnės, maudžia nugarą ar sąnarius. Esant pavargus ar jaučiant įtampą, jis puikiai nuramina ir atpalaiduoja raumenis. 

Garstyčių sėklų aliejus puikiai tinka peršalus ar kosint. 

Grožio puoselėjimo meistrai tvirtina, kad šaltai spaustas garstyčių aliejus daro stebuklus odai bei plaukams. 

€11.50
Rašyk
Skambink