• KIAULPIENIŲ LAPŲ MILTELIAI

Prekės kodas: kiaumil

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

Gamintojas: Kvalitetas, UAB

Miltelius galima dėti į RAW maistą, kokteilius, sriubas, salotas ar tiesiog, pasitelkus fantaziją, savaip pritaikyti maisto gaminime. 

Džiovinama ne aukštesnėje kaip 30-35° C temperatūroje, todėl tinka žmonėms, praktikuojantiems žaliavalgystę.

 

Galite prisidėti paremdami Vėžio informacijos ir paramos centro Alytuje veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik centro veiklai vykdyti). Išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:

€4.00

Kiaulpienės garsėja kaip vienos iš labiausiai atpažįstamų piktžolių, tačiau liaudies medicinoje jos vartojamos kaip gydomųjų savybių turintys augalai. Farmakologinį aktyvumą lemia sudėtyje esantys biologiškai aktyvūs junginiai – flavonoidai, fenolinės rūgštys, kartumynai, kumarinai, karotinoidai, inulinas, vitaminai, mikroelementai, riebalų rūgštys. Fenoliniai junginiai (57,74 ± 0,55 mg/g iki 118,46 ± 1,91 mg/g) – ypač svarbūs, kadangi pasižymėdami antioksidantiniu aktyvumu, gali apsaugoti organizmo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, kuris siejamas su įvairių ligų atsiradimu. Laisvųjų radikalų, susidarančių normalios medžiagų apykaitos proceso metu, visiškai išvengti neįmanoma, tačiau galima sumažinti jų kiekį ir žalingą poveikį, stiprinant antioksidantinę organizmo sistemą natūraliais antioksidantais.

Beje, sakoma, kad augalai, kurie žydi geltonais žiedais, aktyvina kepenų ir tulžies veiklas. Dar Avicena kiaulpienių pieniškomis sultimis gydydavo kepenų ir širdies ligas, rekomenduodavo nuo kraujagyslių ligų.

Kilmės šalis: Lietuvos ūkis

 

NAUDOJIMAS: Miltelius galima dėti į RAW maistą, kokteilius, sriubas, salotas ar tiesiog, pasitelkus fantaziją, savaip pritaikyti maisto gaminime. 

 

Grynasis svoris: 50 g.

Sudedamosios dalys: 100 % džiovinti kiaulpienių lapai.

Džiovinama ne aukštesnėje kaip 30-35° C temperatūroje, todėl tinka žmonėms, praktikuojantiems žaliavalgystę.

 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Rašyk
Skambink