• ŠALTALANKIŲ MILTELIAI

Prekės kodas: saltmil

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

Gamintojas: Kvalitetas, UAB

Šaltalankių odelės ir sėklos yra geras antioksidantų, flavonoidų, karotinoidų, nesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis.

Milteliai pagardins kiekvieną patiekalą. Idealiai tinka į sriubas, troškinius, salotas, kepinius, kokteilius, sultis, berti ant varškės ar į jogurtą.

Šaltalankio milteliai gaunami žemoje temperatūroje džiovinant uogų išspaudas ir po to jas sumalant. 

€5.00

Šaltalankiuose yra didelė koncentracija nesočiųjų riebalų (mononesočiosios ir polinesočiosios riebalų rūgštys), kurių vartojimas mityboje padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje.

Šaltalankių odelės ir sėklos yra geras antioksidantų, flavonoidų, karotinoidų, nesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis.

Antioksidantai: vitaminas C, vitaminas A, vitaminas E ir karotenoidai - apsaugo ląsteles nuo oksidacinės pažaidos, neutralizuoja laisvuosius radikalus ir pašalina juos iš organizmo, gali paskatinti ląstelių atsinaujinimo procesus.

Šaltalankio milteliai gaunami žemoje temperatūroje džiovinant uogų išspaudas ir po to jas sumalant. 

 

Kilmės šalis: Lietuvos ekologinis ūkis

MAISTINGUMO DEKLARACIJA:

Energinė vertė kJ/kcal

1899/452

Riebalai

16,65 g

Riebalų rūgštys:  
Omega 3 17,3 %
Omega 6 24 %
Omega 9 23,6 %

Angliavandeniai

54,97 g

iš kurių: cukrų, g

3,43

Ląsteliena 18,1 g

Baltymai

20,5 g

Mononesočiųjų riebalų 35,9 %

Polinesočiųjų riebalų

41,5 %

Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio.

Referencinis vidutinio suaugusio asmens vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

NAUDOJIMAS: Milteliai pagardins kiekvieną patiekalą. Idealiai tinka į sriubas, troškinius, salotas, kepinius, kokteilius, sultis, berti ant varškės ar į jogurtą.

Pastaba: milteliai yra gaunami išdžiovinus šaltalankių uogas ir sumalus su visomis sėklytėmis, kadangi jose yra natūralaus aliejaus, nerekomenduojama miltelių berti į vandenį.

Panaudojimo būdai: gėrimams su pienu, jogurtu, kokteiliais, plaktai grietinėlei; ledams, šerbetams, ledų gaminiams; desertams, šaltiems desertams, pudingams, kremams; saldiems ir sūdytiems pyragaičiams, kepiniams, pyragams, biskvitams; pyragų ir saldėsių ingredientams, glajams, kremams ir užpildams, šokoladui, vaisių želė, cukruotiems riešutams, saldainiams; dietiniams patiekalams, kūdikių maistui, papildams; džemams ir marmeladams.

 

Atitikmuo: 1 a.š. šaltalankių miltelių = 100 g. šviežių uogų.

Sudedamosios dalys: 100% šaltalankio uogų išspaudos.

 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Rašyk
Skambink