• SIAURALAPIS GAUROMETIS (dvigubos fermentacijos )

Prekės kodas: gaur2

Turimas kiekis: Prekė sandėlyje

Gamintojas: Tėviškės namų bendruomenė

Gauromečio arbata yra viena iš seniausiai žinomų arbatų Rytų Europoje. Ši arbata buvo populiari vienuolynuose, nes juose nebuvo galima mėgautis tonizuojančia juodąja arbata ir kava. 

Dėl sveikatinančių galių šiam augalui rusai suteikė net caro Ivano vardą - IVAN ČAJ (Иван-чай).

Jau carų laikais iš gauromečio pagaminta fermentuota arbata Vakarų Europos rinkose sėkmingai konkuravo su Ceilono ir indiškąja arbata.

 

Galite prisidėti paremdami Hospiso veiklą (paramos lėšos neapmokestimos ir skiriamos tik pagalbai ligoniams), išsamią informaciją apie mūsų veiklą galite rasti www.teviskesnamai.lt:

€5.00

Fermentacijos būdų yra daugybė, todėl kiekvieno skirtingo gamintojo ir net partijos, tiek skoninės, tiek veikliosios savybės gali skirtis.

Mūsų arbata iš kitų gamintojų išsiskiria savo unikalios gamybos technologijos paslapties stabilumu jau eilę metų, ji fermentuojama netgi du kartus, kas sustiprina jos galias ir neleidžia nusivilti besikeičiančiu skoniu ar savybėmis.

Fermentacijos procesu vadinamas žolės šutinimas, kurio metu keičiasi siauralapio gauromečio savybės - dauginasi anaerobiniai mikroorganizmai, o sustabdomas procesas prieš prasidedant nekontroliuojamam rūgimui. Viso proceso ir džiovinimo metu temperatūra neviršija 45 laipsnių.

Sudedamosios dalys: Fermentuota siauralapio gauromečio žolė 100%.

Grynasis kiekis: 30 g.

Kilmės šalis:  Latvija

Laikymo sąlygos: Sausoje vietoje.

 

Paruošimas ir vartojimas: 0,5-1 a.š. stiklinei vandens. Arbatoms paprastai naudojamas karštas, bet ne verdantis vanduo. O siauralapiam gauromečiui tiks ir 40 laipsnių temperatūros vanduo, nes tokiame išsiskirs daugiau gleivinių medžiagų. Rekomenduotina gerti 15-30 min. prieš, arba 1-2 val. po valgio.

Galima pakartotinai užplikyti iki trijų kartų, skonis švelnėja, tačiau maistinės savybės išlieka.

Arbatoje nėra kofeino, todėl galima gerti ir prieš miegą.

 

Rašyk
Skambink